Veszprémben elérheted a céljaidat!

Hozzáadva: 2022-01-19 16:34:21

Veszprém a királynék városa, megyeszékhely, mindössze 15 kilométer távolságra a Balatontól a Bakony lábánál. Sokak szerint az ország egyik legszebb és legélhetőbb városa. 2023-ban Európa kulturális fővárosa, számtalan fesztivál otthona és az ország sportéletének egyik kiemelkedő helyszíne.
 
Ebben a városban már tizenegyedik éve dolgozunk a jégkorong meghonosításán. Mostanra rendelkezünk saját jégcsarnokkal, amit utánpótlás, felnőtt, és női csapatok használhatnak hétről-hétre.
 


 
 
Szakmaiság mindenek felett
 
Jelenleg csaknem 170 gyerekkel foglalkozunk és az idei szezontól nem csak Veszprémben, hanem Tatán is működik szakosztályunk. A következő idényben terveink szerint U8-tól egészen U16-os korosztályokig indítunk csapatot önállóan. A felsőbb korosztályokban jégkorongozóknak pedig más egyesületeknél tudunk lehetőséget biztosítani.
Évek óta jó kapcsolatot ápolunk a székesfehérvári Ifj. Ocskay Gábor Nemzeti Jégkorong Akadémiával. Ennek eredményeként folyamatosan tudunk fejlődni és a nálunk sportoló fiataloknak egyre több lehetőséget, és egyre jobb szakmai hátteret biztosítani. Mindkét klub elhivatott a női szakág fejlesztésében is, éppen ezért ettől a szezontól közösen dolgozunk a női jégkorong fejlesztésén is.
 
 
Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a lányoknak megfelelő jövőképet tudjunk biztosítani ebben a sportágban, éppen ezért törekszünk a női jégkorong minél szélesebb bázisának kialakítására. Éppen ezért a 2021/22-es szezonban a Fehérvár 19 Jégkorong Akadémia Alapítvány és a Veszprém Fiatal Sportolóiért Közhasznú Alapítvány közösen csapatokat indított a női U25-ös bajnokságban.
 
Célunk, hogy a lányok a tudásuknak megfelelő bajnokságban tudjanak versenyezni és egy motiváló közegben edzeni, amely kifejezetten a női játékosok fejlesztését szolgálja. Válogatott szintű játékosokat szeretnénk nevelni, hogy minél magasabb osztályban szerepelhessen ek, akár nemzetközi szinten is. Ehhez két csapatot indítottunk az “A” és a “B” bajnokságban. A minél magasabb színvonalú versenyeztetés érdekében a régióba tartozó (Dunántúl) klubokkal szorosan együttműködünk. Kiemelt feladat számunkra, hogy azon dolgozzunk, hogy a lányok is megfelelő képzést, és teljes jövőképet kaphassanak. Olyan versenyrendszerben versenyezhessenek, ami az ő tudásuknak és korosztályuknak a legmegfelelőbb. Ehhez szükséges a játékos keret folyamatos bővítése, mert akkor tudunk egyre magasabb szintű, nemzeti, és nemzetközi bajnokságokban csapatokat indítani. A jövőben szeretnénk a női szakágat akadémiai szintre emelni és Veszprémben a Dunántúl régiós központját kialakítani.

Az idei szezonban a Pannon Egyetem sportklubjával, a Veszprémi Egyetemi Sport Clubbal közösen indítottunk csapatot az OB IV-es bajnokságban. Természetesen a jövőben ezt a csapatot is szeretnénk egyre magasabb osztályban versenyeztetni, így terveink szerint a meglévő mellett jövőre az OB III-ban is indítanánk csapatot.
 
                                                                                                                  Élsport és tanulás együtt
 
Veszprém megyeszékhely és ennek megfelelően minden iskolatípus megtalálható városunkban. Országosan is elismert gimnáziumok, remek szakmai képzéseket biztosító technikumok és természetesen a Pannon Egyetem is várja a sportolni vágyókat.
 
Középiskolai szinten egyik kiemelt partnerünk a pályától 500 méterre található Noszlopy Gáspár Sportgimnázium, ahol minden feltétel adott a gyerekek számára, hogy összeegyeztessék a sportolást a tanulással.
https://www.noszlopy.hu/wp/
 
A Veszprémi Szakképzési Centrum nem csak alap szakmákat kínál, hiszen rendészeti és sport képzést is biztosítanak. Azt már szinte mondani sem kell, hogy igény esetén egyénit tanrenddel és sportösztöndíjjal is segítik a diákokat.
https://www.veszpremszc.hu/

Ha távolabb tekintünk természetesen az 1949-ben alapított Pannon Egyetem is várja sportolóinkat. A Veszprémi Egyetemi Sport Clubbal közösen működtetjük felnőtt csapatunkat, valamint a sport és tanulás programjukkal segítik a diákokat.
https://uni-pannon.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1244&Itemid=380

                                                                                                                      Otthonra leltünk

 
Tavaly év elején vehettük birtokba új és korszerű otthonunkat, de idén januárban folytatódik a beruházás. Ennek köszönhetően 9 öltöző és a hozzájuk tartozó szociális helyiség mellett, bemelegítő- és edzőterem, kültéri erősítő és sportpálya, lőpad, és egy mintegy 35 fő befogadására alkalmas szálláshely áll majd rendelkezésünkre.
Ha felkeltettük érdeklődésedet keress minket bizalommal az alábbi elérhetőségeken!
 
 
 
 
 
 

E-mail: veszpremhoki@gmail.com                                                                       rampage.women.hockey@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/jeglovagok                                           https://www.facebook.com/rampagehockey
 
 
 
                                                                        
 
 
                                                                                    Németh Balázs                                                                       Máhl Krisztián
                                                      Veszprém Fiatal Sportolóiért Kh. Alapítvány                                  Szakmai Igazgagató, Vezető edző
                                                                                     Felelős Vezető
 
  
Veszprém 2022. 01. 16.