Egyesület

Veszprém a királynék városa, megyeszékhely 15km távolságra a Balatontól a Bakony lábánál. Sokak szerint az ország egyik legszebb és legélhetőbb városa. 2023-ban Európa kulturális fővárosa, otthont adva sok fesztiválnak, jelentős sport kluboknak és eseménynek.
Ebben a városban a Veszprém Fiatal Sportolóiért Közhasznú Alapítvány, és partner szervezete a Veszprémi Jégsport Egyesület immár 10. éve dolgozik a jeges sportok veszprémi meghonosításában.

 
    
 
 
Két szervezet közösen kialakított 2015-ben egy oktatási rendszert ahol a 4-7 éves veszprémi gyerekek hetente, ingyenesen vehetik igénybe a jégpálya oktatási programját. A foglalkozások egy 10 alkalmas tervezett oktatást foglalnak magukba, ahol az alapokkal ismertetik meg kollégáink, az Általános Iskolákból és az Óvodákból érkező, évente akár 6-800 gyerekkel. 
 
Általános, Közép és Felsőoktatási szinten, a helyi Intézményekkel kötött együttműködési megállapodás ainkkal igyekszünk biztosítani, akár a más településekről érkező sportolók számára is, a jégkorong mellett, a megfelelő oktatásban való részvételt is. Így például, a városi sport gimnáziummal, ami 500m-re található jégpályánktól és saját kollégiummal, konyhával rendelkezik. 
 
 
 
 
 
 
A Pannon Egyetemmel együttműködve igyekszünk egy teljes pályát lefedő lehetőséget biztosítani mindazoknak akik minket választva, velünk képzelik 
el, a sportban eltöltött jövőt.

Tárgyi feltételek:
A veszprémi jégpálya egy „ mobil sátras” kivitelű pálya volt kezdetben 20x40m-es jégfelülettel. Alapítványunk, a helyi Önkormányzattal egyeztetve, 2016-ban pályázatot nyújtott be a Magyar Jégkorong Szövetséghez, egy nemzetközi szabványoknak megfelelő 26x56m-es pályát magába foglaló, Jégcsarnok építésére. A pályázat pozitív elbírálásban részesült.
A beruházás kivitelezésének 1.üteme, 2021. januárjában befejeződött, így birtokba vehettük végre az új jégfelületet. A 2.ütem kivitelezésével, egy év múlva, a teljes beruházás elkészül. Akkor 9 öltöző és a hozzájuk tartozó szociális helységek, bemelegítő-edző terem, kültéri erősítő és sportpálya, lőpad, büfé melegedő és mintegy 30 fő befogadására alkalmas szálláshely áll majd rendelkezésünkre.

Szakmai terveink:
Jelenleg több mint 100 gyerekkel foglalkozunk. A jövő szezonban U8-14 korosztályokba indítunk csapatot önállóan. Évek óta jó kapcsolatot ápolunk a fehérvári Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiával, akikkel, mint Mentor Klubbunkkal egyeztetve, szervezzük, és építjük a jégkorong utánpótlást. A 2021-22- es szezontól már felnőtt csapatunk is van amelyet a Veszprémi Egyetemi Sport Klubbal közösen hoztunk létre.
Ezzel együtt nagyon fontosnak tartjuk, a lányoknak is megfelelő jövőképet tudjunk biztosítani ebben a sportban, éppen ezért törekszünk a női jégkorong minél szélesebb bázisának kialakítására és már a 21/22-es szezonban nevezünk, női U25-ös csapatot
 
 
 
 
Németh Balázs                                                              Máhl Krisztián
Veszprém Fiatal Sportolóiért Kh. Alapítvány                      Veszprémi Jégsport Egyesület
                    Felelős Vezető                                                  Elnök, Szakmai Igazgató
 
                                                                                                                                         Veszprém 2021. 04. 06.