Egyesület

A Veszprémi Jégsport Egyesület 2011. évben azzal a céllal jött létre, hogy a veszprémi gyermekekkel, fiatalokkal, megismertesse és megszerettesse a jégkorongot, valamint a korcsolya sport szépségeit.

A városban nem volt múltja a jeges sportágaknak, ezért az egyesület felvállalta a rögös, úttörő feladatot. A klub anyapályája a Veszprémi Intersport Jégpálya támogatásával lett biztosítva. A környéken, tapasztalt hokisképzés Székesfehérváron volt, ami a magyar hoki fellegvára. A későbbi együttműködés reményében a fehérvári Alba Volán jégkorong csapat ajánlott edzőt és nyújtott szakmai segítséget. Ezen kívül a helyi testnevelők közreműködésével kezdődött a képzés. Így december hónapban sikerült megtartanunk az első foglalkozásokat. Várakozásainkat felülmúlva rengeteg gyermek jelentkezett és kezdte meg a jó hangulatú edzéseket. Három korcsoportban szuper mini (4-7 év), mini (8-10 év), és U 12-ben sikerült kellő létszámú csoportot kialakítani.

Az egyesület a következő szezontól folyamatosan növeli a tanítványainak létszámát. A téli szezonokban több száz gyermeket tanítunk korcsolyázni, ebből sok gyermek folytatta a sportág specifikus jégkorongedzést. Ehhez hozzájárul az az oktatási program, amelyet a helyi tanintézményekkel közösen két év alatt alakítottunk ki, és amely lehetőséget ad az iskolai időt felhasználva csoportos foglalkozásokra, osztályok, iskolai és óvodai csoportok részére. A klub stratégiai célja, hogy folyamatosan alulról építkezve növelje létszámát és folyamatosan vonja be a gyerekeket a jégkorong sportágba. A tehetségeknek jövőképet, továbblépési lehetőséget a székesfehérvári ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia biztosít, akikkel szakmai együttműködést kötöttünk. Oktatási programunkat összehangoltuk az akadémiáéval, annak érdekében, hogy növendékeinknek a lehető legmagasabb színvonalú oktatást tudjuk biztosítani.
A 2013-14es szezonban elindult egyesületünk műkorcsolya szakosztálya is. Nagy örömünkre sok lány csatlakozott a csapathoz és a következő szezontól kezdve heti két jeges és egy száraz foglalkozást tudunk biztosítani számukra.

Egyesületünk folyamatos fejlődése mára azt eredményezte, hogy szükségessé vált egy szabvány méretű pálya, amelyet egész évben tudnánk használni. Jelenleg az U12-es korosztály országos bajnoki mérkőzéseit idegenben kell játszania akkor is, ha az egy hazai forduló lenne. A következő szezontól U14-es csapatot is szeretnénk indítani, így már két csapatnak kell megoldanunk a mérkőzésekre a szabvány pályát. Ezek mellett természetesen az szakmai munkánkhoz is elengedhetetlen egy nagy pálya megléte. Növekvő létszámunk és az oktatási program sikere megkívánja a hosszabb szezont és a nagyobb méretű pályát. Ehhez Veszprém Város Önkormányzatának támogatásával, és a Magyar Jégkorong Szövetséggel egyeztetve mára már az építési terveket készítjük, egy sikeres pályázat reményében. A projekthez szükséges támogatókat, szakmai partnereket keresve készítjük elő a megfelelő feltételeket, és dolgozunk azon, hogy terveink megvalósulhassanak. Addig is folyamatosan fejlődve a gyerekek és a sport iránt elkötelezve dolgozunk azon, hogy Veszprém is egy meghatározó pontja legyen a Magyar Jégkorongnak.
 
Tisztelettel: Máhl Krisztián S.E. elnök
                                                                                                                         Veszprém 2015. január 1.